Filmová ponuka CINEMAXU na mesiac február

23.01.2014 Prešov

12 ROKOV OTROKOM / od 1.2.2014 BONTONFILM
Dráma/ Životopisný, USA, 2013, 134 min.
Pravdivý príbeh o Solomonovi Northupovi, slobodnom newyorskom černochovi. Bol však unesený na plantáž v Louisiane, kde bol zotročený a až po dvanástich rokoch sa mu podarilo získať pomoc. Nedávny víťaz prestížnej diváckej ceny na Torontskom filmovom festivale a jeden z najhorúcejších kandidátov na Zlaté Glóbusy a Oscary.
Silný, emóciami nabitý film s hviezdnym obsadením inšpirovaný skutočným príbehom, pod skvelým režijným vedením Steva McQueena.

JACK RYAN – V UTAJENÍ / od 1.2.2014 BARRACUDA
Thriller, USA, 2014, 100 min.
Jack Ryan právom patrí do elitnej ligy tajných agentov, ktorí majú v náplni práce zachraňovať svet, aj keď nie je taký lámač ženských sŕdc ako James Bond, ani taký drsný ako Jason Bourne.
Vzhľadom k nízkemu veku má toho Jack Ryan za sebou pomerne dosť – ťažké zranenie z vojny v Afganistane, ktoré ho takmer doživotne zmrzačilo, náročnú rekonvalescenciu, doktorát z ekonómie a prácu ekonomického analytika v CIA, ktorú pred svojím okolím a dokonca aj pred vlastnou ženou (Keira Knightly) úspešne tají. Keď zachytí neštandardnú operáciu prevedenú ruským finančným gigantom pošle ho jehonadriadený dôstojník (Kevin Costner) do Moskvy, aby na mieste zistil čo sa deje. Jack sa hneď po príletemusí premeniť z finančného úradníka na akčného hrdinu so všetkým čo k tomu patrí, pretože jeho prítomnosť v ruskej metropole nie je vítaná a jeho pôvodne priateľský sprievodca mu to dá dosť jasne najavo tým, že sa ho pokúsi zlikvidovať...

JA FRANKENSTEIN / od 1.2.2014 MAGIC BOX
Akčný/fantasy USA, 2013, 92 min.
V zime v roku 1795 stvoril šialený doktor Frankenstein monštrum, ktorému sa podarilo prežiť až do dnešnej doby. Nesmrteľný Adam blúdi mestom, v ktorom proti sebe bojujú démoni a chrliči o osud ľudstva. Démoni, vedení tajomným princom Naberiom, sa snažia odhaliť tajomstvo Adamovho stvorenia, ktoré by zneužili k zničeniu celého ľudstva. Proti démonom stoja chrliči v čele s kráľovnou Leonorou. Tí sa snažia Adama ochrániť za akúkoľvek cenu. Adam si začne uvedomovať, že je kľúčom k ovládnutiu celého sveta, a preto sa musí rozhodnúť, na ktorú stranu sa pridá...

ZACHRÁNTE PÁNA BANKSA / od 1.2.2014 SATURN
Komédia/dráma USA, 2013, 126 min.
Emma Thompson, dvojnásobná víťazka Academy Awards a jej kolega Tom Hanks, držiteľ dvoch Oskarov, tvoria nosnú líniu disneyho filmu „Zachráňte pána Banksa“- mimoriadny príbeh o ceste Disneyho klasiky „My Poppins“ na filmové plátna.

BLÍZKO OD SEBA / od 1.2.2014 FÓRUM FILM
Komédia/dráma USA, 2013, 120 min.
Výnimočné herecké obsadenie a silný príbeh autora, ktorý zaň získal Pulitzerovu cenu, sú dva hlavné atribúty tohto filmu plného veľkých hereckých hviezd. Rodinná kríza prinúti sestry Westonové, aby sa dlhých rokoch opäť všetky stretli so svojou despotickou matkou v rodnom dome v Oklahome. Každá z týchto svojráznych žien si vybrala inú cestu životom, ale rodina musí držať spolu za každých okolností.

LEGO PRÍBEH / od 6.2.2014 CONTINENTAL
Animovaný, USA/ 2014, 100 min.
Originálny počítačovo animovaný príbeh v 3D hovorí príbeh Emmeta, bežnej, poslušnej a dokonale priemernej LEGO mini postavičky, ktorá je omylom identifikovaná ako tá najvýnimočnejšia osoba, v ktorej rukách leží záchrana sveta. Zrazu sa ocitne v spoločenstve cudzincov na epickej výprave za zastavením diabolského despotu. Na túto cestu je však Emmet beznádejne nepripravený.


DĚDICTVÍ ANEB KURVASENEŘÍKÁ / OD 6.2.2014 GARFIELD FILM
Komédia, ČR / 2014, 106 min.
Generácie priaznivcov kultového Moraváka Bohumila Stejskala sa konečne dočkali. Po 20 rokoch sa na filmové plátno vracia najsvojráznejšia postava československej kinematografie posledných desaťročí. Bohuš si na majetok už stihol zvyknúť, s Vlastičkou si založil rodinu a k dcére pribudol aj prvý vnuk. Navyše Bohuš už sedem rokov úspešne abstinuje - to však dlho nepotrvá. Keď ovdovie a stratí Vlastičkinu ochrannú ruku, opäť neodolá zvodom alkoholu a krásnej ženy, tentokrát už skutočnej „hérečky". Navyše sa zapletie s nesprávnymi ľuďmi, takže pravé Stejskalovské maléry na seba nenechajú dlho čakať. Bohuš však znovu dokáže, že človeku možno zobrať čokoľvek, no nikdy nie úsmev.
 
ROBOCOP / OD 6.2.2014 FÓRUM FILM
Akčný/ sci-fi, USA / 2014, 121 min.
Filmové štúdiá MGM a Sony prinášajú do kín remake úspešnej akcnej snímky RoboCop. Tentoraz budete svedkami príbehu novej generácie, v ktorom si prídu na svoje aj fanúšikovia pôvodnej filmovej série. Píše sa rok 2028 a nadnárodný priemyselný konglomerát OmniCorp je jednotkou v rozvoji robotických technológii. Amerika vďaka ich superstrojom vyhráva vojny po celom svete, no nastal cas vyskúšať tieto technológie aj na domácej pôde.
človeku možno zobrať čokoľvek, no nikdy nie úsmev.
 
NYMFOMANKA 2 / OD 6.2.2014 ASFK
Dánsko / 2014, 124 min.
Poetický i odvážny príbeh jednej ženy, sledujúc ju od detstva až do stredného veku. Film už dlho pred ohlásenou svetovou premiérou vzbudzuje zvedavosť, ale aj kontroverzie pre svoj avizovaný otvorený prístup k sexualite. Lars von Trier opäť posúva umelecké filmové hranice.
 
PREDĹŽENÝ VÍKEND / od 6.2.2014 BARRACUDA
Romantický/dráma USA, 2014, 111 min.
Adele pred časom opustil manžel a ona sa z toho doteraz nespamätala. Miesto toho, aby sa starala o svojho trinásťročného syna Henryho, stará sa on o ňu. Rozpad manželstva naviac prehĺbi jej uzavretosť, úzkostlivo sa preto vyhýba styku s okolím. Výnimkou sú len pravidelné výpravy pre zásoby do blízkeho supermarketu. Pri jednej z nich sa zoznámi s Frankom, ktorý ju nekompromisne požiada o pomoc. Frank práve ušiel z väzenia, pri úteku sa zranil a preto hľadá dočasnú skrýš aspoň kým sa preženie prvá vlna pátrania. Vydesená Adele ho vezme k sebe domov a snaží sa mu vo všetko vyhovieť, len aby jej alebo Henrymu niečo neurobil.


ZIMNÝ PRÍBEH / od 13.2.2014 CONTINENTAL
Romantický, USA/ 2013, 117 min.
Dej filmu Zimný príbeh plný zázrakov, poprepájaných osudov a odvekého konfliktu dobra a zla sa odohráva počas viac ako jedného storočia v mýtickom prostredí New Yorku.
 
HERCULES: ZROD LEGENDY / OD 13.2.2014 BONTON FILM
Akčný, USA / 2013, 90 min.
Sila boha, srdce muža, osud hrdinu. To je Herkules. Prvý superhrdina v ľudskej histórii, spolovice človek a spolovice boh, syn boha Dia. Antický silák predstaví počiatok svojej neuveriteľnej hrdinskej kariéry v akčnom spektákli Herkules: Zrod legendy. Bol mladý, pekný, všetkých udivoval svojimi svalmi. Preto sa niet čo čudovať, že na počiatku všetkého bola krásna princezná a láska. Až potom zvrhol tyranskú vládu svojho nevlastného otca a vďaka sérii hrdinských činov vošiel do dejín.
 
BÁBOVŘESKY 2 / OD 20.2.2014 BONTON FILM
Komédia, ČR / 2014, 110 min.
Príbeh začína tam, kde prvý diel skončil: klebetnica Horáčková vybieha z domu naproti mladým hokejistom, ktorí prišli navštíviť svojho dobrého kamaráta a spoluhráča na neďalekú chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali a oddychovali. Horáčkovej okamžite napadne pozvať svoju vnučku, šikovne ju nastrčiť športovcom do cesty – možno si ju niektorý všimne a dievka sa dobre vydá. Nevydrží a pochváli sa svojím nápadom pred ostatnými babkami.
 
KLUB POSLEDNEJ NÁDEJE / od 20.2.2014 BARRACUDA
Dráma USA, 2013, 117 min.
Píše sa rok 1985. Elektrikár a príležitostný jazdec rodea Ron Woodroof sa od lekárov dozvedá, že má AIDS a že mu neostáva viac ako 30 dní života. Doktori si s dovtedy novou smrteľnou chorobou nevedia dať rady a tak Ronovi viac-menej dokážu poradiť jediné – pošlú ho domov zomrieť. Ale Ron sa nevzdáva, púšťa sa do bitky o svoj život s lekármi, farmaceutickými firmami, úradníkmi a hľadá cestu ako prežiť.
 
ŽIVOTNÁ ŠANCA / OD 2.2.2014 FÓRUM FILM
Komédia, VB / 2013, 103 min.
Skutočný príbeh Paula Pottsa, který sa ako dovtedy neznámy chlapík prihlási do úspešnej a divácky prestížnej súťaže Britain's Got Talent (Veľká Británia má talent). Film režiséra Davida Frankela sleduje takmer zázračnú Paulovu cestu, na ktorej sa za noc stane jedným z najlepších amatérskych operných spevákov na svete.
 

Vyberte región